Ladiva kuukautiskipujen lievittämiseen

Kivun monet kasvot

Suurin osa naisista kärsii kuukautiskivuista jossain vaiheessa elämäänsä. Naisista noin 40 % sanoo kuukautiskipujen rajoittavan päivittäistä elämää, mutta vain vajaa puolet voi edes perheelleen kertoa todellisen syyn. 1)

1) American Journal of Obstetrics & Gynecology 2019;DOI:10.1016/j.ajog.2019.02.048)

"Kuukausittain toistuva kipu vaikeuttaa elämääni"

Kerran kuussa iskevät menkkakivut saavat minut väsyneeksi, enkä tunne oloani omaksi itsekseni. Nautin aktiivisesta elämäntyylistäni, enkä haluaisi jättää treenejä tai tapaamisia ystävieni kanssa väliin toistuvien kipujen vuoksi. Lievät kivut ärsyttävät ja vaikuttavat mielialaani.

– Emilia 20 v

Kuukautiskivut - kokemukset - menkkanurkka - Ladiva
Kuukautiskivut - kokemukset - menkkanurkka - Ladiva

"Ovatko kuukautiskivut tabu?"

Olen kärsinyt kuukautiskivuista 14-vuotiaasta saakka. Kun omat kuukautiseni alkoivat yli 20 vuotta sitten, olivat kuukautiskivut vielä suurempi tabu kuin nykyisin.

Muistan, kuinka yritin suoriutua koulusta kertomatta kivuistani kenellekään. Toisinaan jouduin keksimään syitä, miksi en pystynyt osallistumaan opetukseen. Toivoisin, ettei kuukautiskipuihin suhtauduttaisi vähätellen. On ilo huomata, että nuoret voivat nykyisin keskustella kivuista avoimemmin ilman häpeää.

– Tiina 42 v

"Kuukautiskipu on luonnollinen vaiva"

Lähes kaikki naiset, joilla on kuukautiset, kärsivät myös niihin liittyvistä kivuista. Siispä kuukautiskipuihin tulisi suhtautua kuin mihin tahansa lääketieteelliseen vaivaan.

Markkinoilla on kuukautissuojia moneen lähtöön ja tarpeeseen, mutta on ilo huomata, että myös kivunlievitykseen on tullut uudenlaisia ratkaisuja. Kuten menkkojakin, myös kipukokemuksia on monenlaisia. Siksi on hyvä, että jokainen voi valita kivun lievitykseen juuri itselleen sopivan keinon.

– Anna 29 v

Kuukautiskivut - kokemukset - menkkanurkka - Ladiva
Ladiva kuukautiskipujen lievittämiseen

Kuukautiskipuihin luonnollisesti

Jokainen ansaitsee sopivan lääkkeen kuukautiskipuihin. Kokeile Ladivaa kuukautiskipujen oireenmukaiseen lievitykseen. Saatavilla asiantuntijuudella apteekista.